Majsofie

By fotobilder

This is my Tinnitus

Orsakerna till tinnitus kan vara många: bullerskador, en hjärnskada, högt blodtryck, depression, spända nackmuskler och/eller käkmuskler vilket ofta beror på bruxism. Stress kan förvärra besvären. Även sömnbrist och feber har påverkan. Så kallad "somatisk tinnitus" tros vara väldigt vanligt, kanske till och med den vanligaste formen av tinnitus. Denna tinnitus beror på muskelspänningar från käk- och nackmuskler, och går att förbättra och i vissa fall att bli av med helt.
Det vanligaste ljudet folk hör är diskanttoner som låter ungefär som "Tv-tjutet" i en äldre apparat (15 625 Hz i Sverige (625 linjer x 25 bilder / sec) och de flesta länderna i Europa) och myrornas krig på TV:n eller börjanav låten Blinded By Fear, gjord av At The Gates [källa behövs]. Vanliga följder är sömnproblem, koncentrationssvårigheter och nedstämdhet.
Ibland avtar besvären så småningom, och kan i gynnsamma fall med tiden försvinna helt [källa behövs]. Till en del kan detta förklaras av att den drabbade har övat sin hjärna att filtrera bort de oönskade ljuden. i min hjärna har inget filtrerats bort. Det är full fart dygnet runt.

Comments
Sign in or get an account to comment.